Вопрос по психологии
Анонимный
1 год назад

изначте, про які методи йдеться у наведених описах. Обгрунтуйте
відповідь.
а) Стандартизоване вимірювання індивідуальних відмінностей, в ході якого використовуються стандартизовані питання та задачі, які мають певну шкалу значень.

б) Сутність методу – збір та узагальнення даних, що одержані в різних видах діяльності випробуваного. Кожна риса особистості за ступенем виявлення може оцінюватись умовним балом. Використовується для вивчення індивідуально-типологічних якостей учнів, зокрема, його здібностей.

в) Індивіда систематично вивчають у звичайних, повсякденних умовах. Дослідник не втручається у природний хід подій. Аналогія цього методу–
ведення щоденника матір’ю, в якому вона записує події життя дитини.

г) Психологічне явище вивчається у певних умовах, які дозволюють точно
фіксувати його перебіг, а також відтворювати його при повторенні цих умов.
д) Суть методу – отримання інформації на основі вербальної (словесної)
комунікації. Є основним способом введення досліджуваного в ситуацію
психологічного експериментування.

Ответы 1

Ответ:

а) Описане метод стосується стандартизованого тестування, де використовуються стандартизовані питання та задачі з певною шкалою значень. Цей метод дозволяє виміряти індивідуальні відмінності.

б) Описане означає метод оцінки особистості за допомогою умовних балів, зібраних і узагальнених з різних видів діяльності випробуваного. Цей метод використовується для вивчення індивідуально-типологічних якостей, зокрема здібностей.

в) Описане відноситься до методу спостереження, де дослідник систематично вивчає об'єкт у звичайних, повсякденних умовах, без втручання в природний хід подій.

г) Описане відповідає експериментальному методу, де психологічне явище вивчається у певних умовах, які дозволяють точно фіксувати його перебіг і відтворювати його при повторенні цих умов.

д) Описане означає вербальну комунікацію як основний спосіб отримання інформації і використання вербального експерименту в психології.

Объяснение:

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?