Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

1.2. Розкрий змiст понять «Розстріляне відродження»
«Голодомор»
«Голокост»
«Холодна війна»

на 2рядочка срочно помогите ​

Ответы 1

Ответ:

Розстріляна відродження - духовно-культурне та літературно-мистецьке покоління 20-х і 30-х рр. XX ст. в Українській СРР, яке дало високохудожні твори у галузі літератури, філософії, живопису, музики, театру, кіно та яке було знищене здебільшого під час великого терору.

Голодомор - геноцид української нації, скоєний керівництвом Радянського Союзу на чолі з Йосифом Сталіним шляхом штучно створеного масового голоду з метою знищення українців, остаточної ліквідації українського спротиву режиму та намагань українців збудувати самостійну, незалежну від Москви Українську Державу.

Голокост - відомий також як Шоа — геноцид єврейського народу в часи Другої світової війни, внаслідок якого загинуло приблизно 6 мільйонів євреїв; переслідування, масове знищення євреїв і ромів у Німеччині під час Другої світової війни; систематичне переслідування і знищення європейських євреїв.

Холодна війна - Холодна війна була періодом геополітичної напруги між Сполученими Штатами та Радянським Союзом та їхніми відповідними союзниками, Західним та Східним блоками.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?