Вопрос по українськой літературе
Анонимный
1 год назад

ДАЮ ОСТАННІ БАЛЛИ, ДОПОМОЖІТЬ БУДЬ ЛАСОЧКА!!! ДУЖЕ ТРЕБА

Складіть хронологічну таблицю «Відомості з життєвого і творчого шляху П. П. Глазового». Зробіть добірку творів Глазового, які можна було б об’єднати у розділ (збірку) під назвою «Павло Глазовий у боротьбі за чистоту української мови».

Ответы 1


Добірка творів Глазового, які можна було б об'єднати у розділ (збірку) під назвою «Павло Глазовий у боротьбі за чистоту української мови»:

1. "Статті про вимову" (1914) - у цьому творі Глазовий досліджує проблеми вимови в українській мові та пропонує рекомендації щодо правильної вимови звуків.
2. "Граматика української мови" (1924) - ця книга є результатом багаторічної роботи Глазового над систематизацією та описом граматичних правил української мови.
3. Статті та нариси з газети "Українська мова" (1908) - збірка цих текстів відображає боротьбу Глазового за чистоту української мови та його пропаганду української лексики й граматики.
4. "Київські пісні" (1905) - поезійна збірка, де Глазовий використовує багатство української мови для опису краси Києва та українського народу.

Ці твори відображають вагу Павла Глазового як лінгвіста, лексикографа та поета, який присвятив своє життя боротьбі за чистоту та розвиток української мови.
Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?