Вопрос по литературе
Анонимный
1 год назад

Напишіть твір-роздум на тему: « Золота пора дитинства (За новелою Г.Уеллса «Чарівна крамниця»).

Ответы 1

Золота пора дитинства завжди була темою, що викликає сумніви та незгоду серед дорослих. Але чи можна зіткнутися з цим запитанням без поглиблення у світ фантазій та незвичайних історій? Новела Герберта Уеллса "Чарівна крамниця" дозволяє нам зануритися в казковий світ і одночасно проникнути в самі глибини людської душі, де справжня цінність дитинства виявляється у всій своїй красі.

У цьому творі ми стикаємося з дитинством двох головних героїв - англійських школярів Тома і Джілліан. Вони натрапляють на чарівну крамницю, де їхні найбажаніші мрії стають реальністю. Але чи все так просто? Чи можна отримати все, що хочеш, і відтак бути щасливим? Уеллс надає нам можливість задуматися над цими питаннями.

Коли діти отримують можливість втілити свої мрії, вони дізнаються, що істинне щастя полягає не в матеріальних речах, а в радості від відкриття світу, в дитячій наївності та чарівності. Том і Джілліан розуміють, що їхні мрії стають безглуздими без співжиття з іншими людьми, без пригод і переживань. Їхня спонтанність і незалежність уявної реальності приводить до зростання і зміни світогляду.

Ця історія змушує нас запитати себе, чи часто ми переоцінюємо речі, які ми бажаємо мати, порівнюючи їх з тим, що ми вже маємо. Вона нагадує нам, щ

о час дитинства - це період радості, свободи, безтурботності і незламної віри у найкраще. Та час проходить, і разом з ним втрачається ця незвичайна здатність дивитися на світ очима дитини.

Золота пора дитинства - це час, коли ми можемо мріяти без обмежень, відкривати нові горизонти і бути непохитними у вірі в диво. І хоча дорослість не може повернути нам саме дитинство, вона може навчити нас цінувати його і допомогти зберегти його в наших серцях. Ми можемо згадувати про цю золоту пору, коли ми почуваємо себе втомленими або забезпечуємо нашим власним дітям можливість пережити її без зайвого поспіху і турбот.

Тому, коли перекриваємо останню сторінку новели "Чарівна крамниця", ми залишаємося з нагадуванням про те, що дитинство - найцінніший скарб, який ми можемо мати, і ми повинні зберігати його, не забуваючи про радість простих речей і мрій, що переповнюють наші серця. Це наша можливість повернутися у ту золоту пору дитинства, де все здається можливим і світ відкривається нам у всій його красі та дивовижності.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?