Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Прочитайте текст джерела 4 и дайте відповіді на запитання. 1. Як зайня лося судочинство за Конституцією? Порівняйте його з судочинством за Литовськими статутами. 2. Чи можна вважати наведені положення запрова дженням принципу рівності перед законом? Відповідь обгрунтуйте.

4. 7. Якщо 6 хтось із генеральних осіб, полковників, генеральних радників, мачного товариства чи інших військових урядників, особливо з черні, образив гетьманську честь чи в чомусь іншому провинився, то Ясновельможний гетьман не мае права сам покарати їх, а повинен буде подати до генерального військового суду кримінальну чи некримінальну справу. І яким би лицемірним чи облудним не здавався вирок, кожен, хто винен, повинен прийняти його

Ответы 1

Ответ:

1. Щоб зайнятися судочинством за Конституцією, необхідно мати юридичну освіту, пройти відповідну підготовку і отримати адвокатську ліцензію. Зазвичай, адвокати, які працюють за Конституцією, займаються захистом прав та свобод людей, порушених державними органами чи особами зі сторони держави.

У свою чергу, судочинство за Литовськими статутами базувалось на використанні знань та правил, які передавались з покоління в покоління в межах певної групи людей. Такі люди володіли певними знаннями про право та судову практику і використовували їх для вирішення спорів та конфліктів. У цьому сенсі, судочинство за Литовськими статутами мало більш архаїчний характер, але воно відіграло важливу роль у формуванні правової свідомості населення та збереженні прав та свобод громадян.

2. Наведені положення, що стосуються покарання осіб, які порушують гетьманську честь, не можна вважати запереченням принципу рівності перед законом. Ці положення передбачають, що будь-яка особа, незалежно від її посади чи статусу, яка порушує закон, має бути притягнута до відповідальності перед законом та понести наслідки своїх дій. Таким чином, ці положення відповідають принципу рівності перед законом, який передбачає, що всі громадяни мають однакове ставлення перед законом без будь-яких винятків.

Объяснение:

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?