Вопрос по другим предметам
Анонимный
1 год назад

Мовні новації письменника у повісті-казки Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика»​

Ответы 1

Ответ:

Повість-казка Роальда Дала "Чарлі і шоколадна фабрика" була опублікована у 1964 році і стала незабутньою класикою дитячої літератури. Письменник використовував у своїй повісті різноманітні мовні новації, які стали одними з причин, чому книга стала так популярною.

Однією з новацій, яку Дал використовував у своїй повісті, є створення вигадливих та унікальних імен персонажів. Наприклад, головний герой, Чарлі Бакетт, має просте та звичне ім'я, тоді як імена інших дітей-героїв - Августуса Глупця, Віолетти Бл’юр, Майка Тіві та інших - відображають їхні характеристики та риси особистості.

Дал також використовував нестандартні терміни та вислови, які стали популярними серед читачів. Наприклад, він ввів термін "Вонгледер" для опису вигадливого механізму, який виробляв шоколадні цукерки, а також "Снодсберрі" - фрукт, який росте тільки на дереві у фабриці Віллі Вонки.

Окрім цього, Дал використовував багато емоційних та кольорових описів, що робить повість більш живою та цікавою для дітей. Наприклад, він описував шоколадну річку як "річку, що складається з різнокольорових шматочків та бульбашок", а фабрику Віллі Вонки - як "неймовірну казку, яка втілюється в життя".

У повісті також було використано багато гумористичних та іронічних виразів, що додавало додаткової насолоди пі

Объяснение:

Вот тебе дружок

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?