Вопрос по українськой мове
Анонимный
1 год назад

скласти діалог на тему:
"сім'я та кар'єра? чи можливе гармонійне поєднання?"

Ответы 1

Відповідь:

ось

Пояснення:

Аня: Привіт, Оля. Як справи? Давно тебе не бачила.

Оля: Привіт, Аня. Справи добре. Ти знаєш, я змінила роботу. Тепер я працюю в міжнародній компанії. Це дуже цікаво і перспективно.

Аня: Ого, вітаю! А як ти встигаєш все? Ти ж маєш чоловіка і двох дітей. Не важко тобі поєднувати сім'ю і кар'єру?

Оля: Ну, звичайно, не легко. Але я намагаюся знайти баланс між усіма сферами життя. Я люблю свою роботу, але я також люблю свою сім'ю. Я не хочу вибирати між ними. Я вважаю, що можна бути успішною і щасливою в обох ролях.

Аня: Я розумію тебе. Але я маю іншу точку зору. Я вирішила присвятити себе сім'ї. Я не працюю за фахом, а займаюся домогосподарством і вихованням дитини. Мені це подобається. Я відчуваю себе корисною і потрібною. Я не хочу пропустити жодного моменту життя моєї доньки. Я думаю, що сім'я - це найважливіше в житті жінки.

Оля: Я поважаю твій вибір. Але я не можу погодитися з тим, що сім'я - це єдине значення для жінки. Жінка - це не тільки мати і дружина, але й особистість з власними інтересами, талантами і мріями. Я не хочу обмежувати себе одним видом діяльності. Я хочу розвиватися і самореалізовуватися в різних напрямках. Я думаю, що це робить мене багатшою і цікавішою як для себе, так і для своїх близьких.

Аня: Можливо, ти права. Але я не можу уявити себе на твоєму місці. Я б не змогла працювати по 8-10 годин на день, а потім ще займатися побутом і дитиною. Я б швидко втомилася і згоріла. Я б не мала часу на себе і на своїх друзів. Я б не могла насолоджуватися життям.

Оля: Я розумію тебе. Але я не можу уявити себе на твоєму місці. Я б не змогла сидіти вдома весь день, робити одні й ті ж речі, не мати свого доходу і незалежності. Я б швидко нудьгувала і занепадала. Я б не мала стимулу до розвитку і самовдосконалення. Я б не могла втілювати свої ідеї і плани.

Аня: Видно, ми дуже різні. Але я рада, що ми дружимо. Я вважаю, що кожна жінка має право на свій вибір. Головне, щоб цей вибір був свідомим і давав задоволення. І щоб ми поважали одна одну, незалежно від того, як ми живемо.

Оля: Згодна з тобою. Давай не будемо сперечатися про те, що краще - сім'я чи кар'єра.

Аня: Так давай

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?