Вопрос по литературе
Анонимный
1 год назад

ПОМОГИТЕ ПОЖАЛУЙСТА Очень нужна ваша помощь
Отдаю все баллы

Доведіть, що провідним у п‘єсі є мотив могутності людини. ЩО, НА ДУМКУ АВТОРА ,ЗВЕЛИЧУЄ ЛЮДИНУ?

П‘єса «Блакитний птах»

Ответы 1

П‘єса «Блакитний птах» авторства Моріса Метерлінка належить до символізму та містить багато метафор та символів. Один із провідних мотивів п‘єси - це мотив могутності людини.

У п‘єсі розповідається про пошуки блакитного птаха, який, за словами головного героя - дитини М'яу, є символом щастя та могутності. Головний герой разом зі своїм братом та сестрою намагається знайти птаха, щоб виконати бажання своєї хворої матері. Автор показує, що людина може досягти свого бажання, якщо вона має могутню волю та незламний дух.

У п‘єсі також зображено велику силу людської волі та впевненості у своїх діях. Герої п‘єси не зупиняються перед жодними перешкодами, щоб знайти блакитного птаха, навіть коли здається, що це неможливо. Це показує, що людина може досягти великих речей, якщо вона не здається та не втрачає віру у себе.

Також в п‘єсі зображено велич людської душі, яка здатна до самопожертви та жертовності. Герої готові ризикувати своїм життям, щоб знайти блакитного птаха та здійснити бажання своєї матері. Це ще раз підкреслює велику могутність людської волі та духу.

Отже, можна стверджувати, що в п‘єсі «Блакитний птах» провідним мотивом є мотив могутності людини, що здатна досягти великих речей завдяки своїй волі, духу та жертовності. Автор звеличує людину за її незламність та впевненість у своїх діях.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?