Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Пожалуйста помогите
1.Бойові дії в 1942-1943 рр.
2.Визволення України від нацистських загарбників.
3.Внесок українського народу в перемогу в Другій світовій війні.
4.Культура України в роки війни.

Ответы 1

1. Бойові дії в 1942-1943 рр.

У роки Другої світової війни 1942-1943 рр. Україна перебувала під окупацією нацистських загарбників. В цей період відбувалися важкі бойові дії між радянськими військами та ворожими арміями непримиренних ворогів.

У квітні 1942 року німецькі війська розпочали Миргородсько-Дніпровську наступальну операцію, в результаті якої вони вибили позиції Червоної армії з території Полтавської області та частини Кіровоградської. У серпні ж українські міста Сталино (нині Донецьк) та Ростов-на-Дону були захоплені нацистськими загарбниками, що привело до евакуації частини військових підрозділів Червоної армії. Однак до кінця року національно-визвольний рух під керівництвом радянської влади зміг зупинити наступ ворога на території України.

2. Визволення України від нацистських загарбників.

Після багатьох років окупації України нацистськими загарбниками здійснилася велика перемога радянських військ, що дозволила визволити країну від окупантів. Основні операції визволення України відбулися в 1943 році.

У січні почалася Кіровоградська наступальна операція, в результаті якої було повернено до складу радянської держави міста Кіровоград та Новоархангельськ. У березні ж почалася Українська операція, яка тривала до вересня місяця. У рамках цієї операції було визволено Полтаву, Харків, Київ, Чернігів та інші міста України. Останні розв'язки визвольних операцій на території України відбулися й пізніше на Сході, у Закарпатті та на Півдні України, після чого практично вся територія країни була звільнена від нацистських загарбників.

3. Внесок українського народу в перемогу в Другій світовій війні.

Український народ вніс значний внесок у перемогу над нацистськими загарбниками в Другій світовій війні. Він дав своїй Батьківщині багато героїв-захисників, які стояли на сторожі свободи своєї країни. У складі Червоної армії воювали понад півмільйона українців. Традиції національного відродження об'єднали український народ у боротьбі за свободу та незалежність.

Українці давали свої життя за захист мирних мешканців та територіальну цілісність країни. Багато з них стали Героями Радянського Союзу, одержали високі державні нагороди та визнання за свій внесок у перемогу над фашизмом.

4. Культура України в роки війни.

Культура України в роки Другої світової війни відіграла важливу роль у збереженні національної ідентичності та духовної культури народу. Українські поети, письменники та митці створювали твори, що зберігали національну пам'ять про подвиги воїнів та нелегкі часи війни.

У війні особливої популярності набував національний український фольклор, пісні та танці, що підтримували бойовий дух воїнів і населення. Важливу роль у збереженні культурних традицій народу зігравали також народні музеї, де експонувалися зразки народної творчості.

На території, повній руйнацій та економічних труднощів, українські митці продовжували працювати та створювали незабутні шедеври у живописі, скульптурі і інших видів мистецтва. Це свідчить про те, що культурні традиції та духовна спадщина країни збереглися та продовжують жити і досі.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?