Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

1) Які досягнення кам'яної доби були ще актуальні в середньовіччі на території України? 2) Чим найбільше відрізнялися умови в українських землях під владою ВКЛ і Королівства Польського? 3) Життя яких прошарків суспільства в Україні найменше змінилося протягом довгого ХІХ ст.?​

Ответы 1

Відповідь:

1) У середньовіччі на території України були присутні впливи та досягнення кам'яної доби. Одним з актуальних досягнень було використання каменю для будівництва. Багато фортець, замків та церковних споруд були побудовані з використанням каменю, що було спадщиною кам'яної доби. Крім того, деякі ремесла, такі як каменярство та обробка каменю, зберігалися і використовувалися протягом середньовіччя.

2) Умови в українських землях під владою Великого князівства Литовського (ВКЛ) та Королівства Польського суттєво відрізнялися. ВКЛ мав більшу політичну автономію, що дозволяло українським князівствам зберігати певну міру самоврядування та культурного впливу. У цих землях також розвивалися українські культурні та мовні традиції. З іншого боку, українські землі, що перебували під владою Королівства Польського, були більш інтегровані у польську політичну систему та культуру. Польська шляхта мала значний вплив на українське суспільство та владу, а українські права та традиції були менше визнані.

3) Протягом довгого XIX століття життя селянства в Україні майже не змінилося. Більшість селян жила в суворих умовах, їхні землі були власністю поміщиків, а селянські обов'язки та податки залишалися важкими. Водночас індустріальний розвиток, що спостерігався в цей період, в основному зосереджувався у містах та промислових регіонах, тому зміни в селянському житті були незначними. Селяни продовжували працювати на землі та займатися традиційними ремеслами, а соціальні та економічні перетворення набували більш значного впливу на міське населення та робітничий клас.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?