Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

"Як жили предки українського народу - слов'яни".?

Ответы 1

Відповідь:

Предки українського народу, слов'яни, мали спільні риси у способі життя, культурі та організації суспільства. Основною формою їхнього проживання було землеробство, вирощування худоби та рибальство. Вони займалися обробкою землі, вирощували різноманітні зернові, овочі, фрукти та виготовляли предмети зі скла, металу, кераміки та інших матеріалів.

Слов'яни мешкали в селах та мали загальні традиції, які включали поклоніння родовим богам, обряди та свята, пов'язані з природою, плодючістю землі та сільським господарством. Вони також вірили у магічні сили та приналежність до різних духів, які впливали на їхнє життя.

Слов'яни мали родову організацію суспільства, згруповувалися в родові об'єднання та володіли земельними ділянками, які спільно обробляли. Керівництво родами здійснювали старші, які були авторитетними особами та розв'язували спільні питання.

Також важливою частиною життя слов'ян були воєнні походи та оборона своїх територій від зовнішніх загроз. Вони вміло використовували зброю, таку як лук, меч, сокира, та володіли навичками воєнної тактики.

З часом слов'яни утворили держави, які розвивалися у великі князівства та королівства, займалися торгівлею, заснували міста та розвивали культуру, освіту та літературу. Вони зберігали свою мову, традиції та спільні цінності, що утворювали основу української національної ідентичності.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?