Вопрос по литературе
Анонимный
1 год назад

наведіть два приклади вшанування Т. Шевченка в Україні чи за кордоном .

Ответы 2

Ответ:

1 йому як в Україні так і за кордоном присвячені багато пам'ятників

2 його вірші вчать як в Україні так і по всьому світу

Ответ:

Україна: Київський Тарасовий городок. Київ, столиця України, має особливе місце, що присвячене вшануванню Тараса Шевченка. Тарасовий городок є пам'ятником культури і природи, розташованим у центрі міста. Він включає в себе Шевченківський гай, музей Шевченка, пам'ятник поетові та інші пам'ятні об'єкти. Це місце, де відбуваються різноманітні культурні заходи, виставки, літературні читання та концерти, що привертають увагу як місцевих мешканців, так і туристів.

За кордоном: Меморіальний комплекс Шевченково. У селі Каневе, що знаходиться в Казахстані, є Меморіальний комплекс Шевченково. Це місце, де зграя козаків-вояків під керівництвом Шевченка захищала місцевий населений пункт від нападу туркменів у 1847 році. Меморіальний комплекс включає пам'ятник Тарасу Шевченку, а також парк і музей, присвячені поету. Він став популярним місцем паломництва для українців, а також місцем зустрічей та культурних заходів, що сприяють зміцненню культурних зв'язків між Україною та Казахстаном.

Ці приклади демонструють, як Тарас Шевченко вшановується не лише в Україні, але і за її межами, показуючи широкий імпакт його творчості та спадщини.

0 0 оценок
Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?