Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Будь ласка рятуйте
Яким було становище українських земель у складі сусідніх держав. Зробіть порівняння та визначте на території якої держави українцям у ХІV ст. Жилось найкраще?
(Бажано дати якнайбільш розгорнуту відповідь)

Ответы 1

У ХІV столітті територія України розділялася між кількома сусідніми державами, а самі українські землі перебували під владою Польського королівства, Великого князівства Литовського, Золотої Орди та Великого князівства Галицько-Волинського. Становище українських земель у цей період було досить складним і різноманітним в залежності від конкретного територіального утворення.

Українцям найкраще жилось на території Великого князівства Галицько-Волинського. Це була феодальна держава, яка включала в себе західну та частину центральної України. Великий князь Данило Галицький встановив розвинуту адміністративну систему, розкрив промисловий потенціал території та підтримував культурне та освітнє життя.

Під владою Польського королівства та Великого князівства Литовського українські землі також мали свої особливості. Відбувалися процеси українізації та полонізації, спостерігалася політична та економічна нестабільність.

На території, яка перебувала під владою Золотої Орди, українському населенню було важко через поневолення, татарські набіги та економічне висисання.

Отже, загалом, на території Великого князівства Галицько-Волинського українцям у ХІV столітті жилося найкраще, оскільки ця держава мала більш розвинену адміністративну систему, економіку та культурне середовище порівняно з іншими сусідніми державами.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?