Вопрос по українськой літературе
Анонимный
1 год назад

проаналізуйте діяльність УПА в роки другої світової війни
будь ласка, дуже терміновоо

Ответы 1

Українська Повстанська Армія (УПА) була націоналістичним військово-політичним угрупованням, яке діяло в роки Другої світової війни. Його цілями були боротьба проти нацистської Окупації та здобуття незалежності України. Діяльність УПА була досить складною і суперечливою, а її оцінка досі є предметом дискусій.

УПА була сформована у 1942 році після розпаду Організації Українських Націоналістів-Бандерівців (ОУН-Б) на воєнному чолі. УПА розгорнула військову опозицію проти двох головних ворогів – нацистської Німеччини та комуністичного СРСР.

На початку своєї діяльності УПА спрямовувала свої зусилля на боротьбу проти нацистських окупантів, співпрацюючи з іншими антинацистськими силами. УПА займалася проведенням саботажних акцій, вбивствами колабораціоністів та нацистських службовців, а також підпалами і вибухами на території окупованої України. Однак, пізніше, коли наступ Німеччини на СРСР почав зупинятися, УПА зіткнулася з окупаційною політикою СРСР, яка спрямовувалася на здушення будь-якої опозиції. Це призвело до зсуву УПА з фронту на підгрунтя, де вона продовжила герильну боротьбу.



Наступ радянських військ під час Великої Вітчизняної війни призвів до зростання напруження між УПА та Радянським Союзом. УПА розпочала партизанську війну проти радянської армії і таємних служб. Конфлікти між УПА і радянськими силами стали насильними і викликали значну кількість жертв.

Оцінка діяльності УПА є предметом політичних, історичних і моральних суперечностей. Деякі вважають їх національними героями, які боролися за незалежність України, тоді як інші вважають їх за екстремістів, які здійснювали насильство проти цивільного населення. Оцінка діяльності УПА залежить від історичної перспективи і політичних переконань, і погляди на цю організацію можуть значно варіюватися.
Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?