Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Коли та хто вперше записав закони на тереторії українських земель ?​

Ответы 2

Відповідь:

Найдавніші записані закони на території українських земель належать до періоду Київської Русі. Найвідомішим з них є "Руська Правда", яка була складена у 11 столітті Князем Ярославом Мудрим. "Руська Правда" була першою збіркою законодавчих норм, які регулювали різні сфери життя населення Київської Русі, включаючи кримінальні, цивільні та сімейні відносини. Вона вважається одним з найстаріших правових кодексів у Східній Європі. "Руська Правда" мала великий вплив на формування правової системи українського народу та інших слов'янських народів.

Варто зазначити, що до появи писемного законодавства, правові норми передавалися усно та зберігалися в народних звичаях та обрядах. Однак, "Руська Правда" була першим записаним правовим документом на українських землях.

Перші записи законів на території українських земель з'явилися в середньовіччі. Одним з найвідоміших кодексів того часу є "Руська Правда", яка була написана на початку XI століття. "Руська Правда" була системою законів, яка регулювала суспільні та кримінальні питання на Русі, що охоплювала значну частину сучасної України.

Авторство "Руської Правди" приписується ярославові Мудрому, князю Київського князівства. Однак, слід відзначити, що існує деяка невизначеність щодо точних авторів та моменту написання законодавчих актів того часу, оскільки багато з них розвивалося та доповнювалося протягом різних періодів історії Київської Русі.
1.3 3 оценки
Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?