Вопрос по информатике
Анонимный
1 год назад

Структура містить поля: ПІБ автора книги, назва книги, рік видання, кількість книг, вартість книги. Вивести на екран дані про книги, видані у 2023 році

Ответы 1

Щоб вивести інформацію про книги, видані у 2023 році, потрібно мати доступ до бази даних або списку книг з відповідними даними. Якщо такий список є, то можна використати мову програмування, наприклад Python, для відбору книг, які були видані у 2023 році.

Припустимо, що ми маємо список книг у вигляді списку словників, де кожен словник представляє одну книгу з відповідними полями. Тоді можна використати наступний код на мові Python для виведення інформації про книги, видані у 2023 році:

books = [

   {'author': 'Іванов Іван', 'title': 'Книга 1', 'year': 2021, 'quantity': 10, 'price': 100},

   {'author': 'Петров Петро', 'title': 'Книга 2', 'year': 2023, 'quantity': 5, 'price': 150},

   {'author': 'Сидоров Олександр', 'title': 'Книга 3', 'year': 2023, 'quantity': 3, 'price': 200},

   {'author': 'Петров Петро', 'title': 'Книга 4', 'year': 2022, 'quantity': 7, 'price': 120},

]

for book in books:

   if book['year'] == 2023:

       print(f"{book['author']}, {book['title']}, {book['year']}, {book['quantity']}, {book['price']}")

У цьому коді ми спочатку створюємо список books, який містить інформацію про книги. Потім ми проходимо по кожній книзі у списку books за допомогою циклу for, і перевіряємо, чи була книга видана у 2023 році за допомогою умови if book['year'] == 2023. Якщо книга була видана у 2023 році, то виводимо інформацію про неї за допомогою функції print(). Кожна книга виводиться на окремому рядку, інформація про книгу виводиться у вигляді рядка з роздільниками, які вказані у функції print().

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?