Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

СРОЧНО
розкажіть про релігійні вірування в Індії. проникнення якої світової релігії почалося в 11 столітті? В якій спосіб це відбувалося

Ответы 1

Відповідь:

В Індії релігійні вірування відіграють важливу роль у культурі та житті населення. Індія є багатоманітною країною з різноманітними релігійними традиціями, але основні релігії, які існують в Індії, це Індуїзм, Буддизм, Джайнізм, Сикхізм та Іслам.

Індуїзм є найстарішою і найпоширенішою релігією в Індії. Він має тисячолітню історію та складається з різних шкіл і течій. Центральною ідеєю індуїзму є віра в переродження та карму — закон причинно-наслідкових зв'язків. Індуїзм також вшановує багатство богів і богинь, і кожен із них відіграє свою унікальну роль у світогляді та практиках вірян.

Буддизм був заснований Сіддхартхою Гаутамою, який став Буддою, в 6 столітті до н.е. Буддизм наголошує на шляху до просвітлення шляхом відмови від матеріальних прагнень та здобуття духовного освітлення. Буддизм набув великого впливу в Індії, але з часом його вплив ставав меншим, і він став переважною релігією у країнах Південної та Східної Азії.

Джайнізм також має давню історію в Індії та був заснований Вардхаманою Махавірою в 6 столітті до н.е. Головним принципом Джайнізму є ненасильство (ахімса) і дотримання строгих етичних норм. Він акцентує на самовдосконаленні та визволенні душі від матеріального світу.

У 11 столітті почалося проникнення ісламу в Індію зі звитягою Газнавідського султанату. З часом іслам став однією з головних релігій в Індії, особливо під час правління Монгольської імперії. Це привело до зустрічі та взаємодії між ісламською та індійською культурами, що призвело до виникнення монгольського мистецтва, архітектури та літератури.

Проникнення ісламу в Індію відбувалося через завоювання та торгівлю. Захоплення Делі султанатом Газнавідів почалося в 11 столітті, і після цього ісламські правителі утримували контроль над певними частинами північної Індії. Вони пропагували іслам серед населення шляхом будівництва мечетей, запровадження ісламського права і розповсюдження своїх релігійних ідей.

Отже, проникнення ісламу в Індію почалося в 11 столітті завдяки завоюванням та торгівлі, що спричинило вплив ісламської культури та релігії на індійське суспільство.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?