Вопрос по праву
Анонимный
1 год назад

срочно!срочно!срочно!!!!
ПАТ «Оранта» вирішило розпочати роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Голова правління ПАТ добре знає, що згідно чинного законодавства дана діяльність підлягає обов’язковому ліцензування, але не знає, до кого звернутися, щоб отримати ліцензію. Надайте юридичну консультацію: 1. Як отримати ліцензію? 2. Які документи необхідно подати для отримання ліцензії? 3. На який термін видається ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями?​

Ответы 1

Відповідь:

1. Щоб отримати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, голова правління ПАТ «Оранта» повинен звернутися до відповідного органу, який в Україні відповідає за ліцензування такої діяльності. Зазвичай цим органом є Державна служба України з питань алкоголю та тютюну або місцева державна адміністрація.

2. Документи, які необхідно подати для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, можуть змінюватися в залежності від конкретних вимог органу ліцензування. Однак, типовий перелік документів, які зазвичай потрібно представити, включає:

- Заява про видачу ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями;

- Статут (або інші установчі документи) ПАТ «Оранта»;

- Документ, який підтверджує право володіння або користування приміщенням, де планується здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями;

- Копії документів, що посвідчують особу заявника та осіб, які здійснюватимуть продаж алкогольних напоїв;

- Інші додаткові документи, вимоги до яких можуть варіюватися залежно від місцевих правил та вимог органу ліцензування.

3. Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається на певний термін, який також може варіюватися залежно від вимог чинного законодавства та рішень органу ліцензування. Зазвичай термін дії ліцензії становить 5 років, але це може змінюватися. Після закінчення терміну дії ліцензії необхідно оформити продовження її дії відповідно до вимог законодавства.

Важливо пам'ятати, що конкретні вимоги та процедури отримання ліцензії можуть змінюватися з часом та в залежності від місця розташування ПАТ «Оранта» і чинного законодавства. Тому рекомендується звернутися до відповідних органів або юридичного консультанта для отримання актуальної інформації та юридичної підтримки у процесі отримання ліцензії.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?