Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Мирні договори напередодні 2 світової війни . Дуже срочно треба, допоможіть будьласка

Ответы 1

Відповідь: Мюнхенська угода (1938), Пакт Молотова — Ріббентропа (1939), Британсько-польська гарантія (1939).

Пояснення: Напередодні Другої світової війни (1939-1945) було укладено кілька мирних договорів та угод, однак, вони не змогли запобігти початку війни. Ось декілька з найвідоміших договорів, укладених до початку Другої світової війни:

Мюнхенська угода (1938): Угода була укладена між Англією, Францією, Італією та Німеччиною з метою уникнення військового конфлікту. В результаті угоди Чехословаччина була змушена відступити під натиском нацистської Німеччини.

Пакт Молотова — Ріббентропа (1939): Угода була укладена між СРСР та Німеччиною про ненапад, в результаті якої були встановлені межі впливу обох країн у Східній Європі.

Британсько-польська гарантія (1939): Британія та Франція надали гарантії безпеки Польщі в разі нападу. Проте, німецький напад на Польщу восени 1939 року спричинив початок Другої світової війни.

Ці договори та угоди мали на меті врегулювати суперечливі ситуації і запобігти військовому конфлікту, але не зуміли досягти стійкого миру. Наприкінці урегулювання конфлікту шляхом дипломатичних домовленостей не вдалося, і Друга світова війна вибухнула у вересні 1939 року.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?