Ответы 1
Давайте розглянемо задане рівняння і спробуємо його спростити.
loga x = 2 loga 3 + 1/3 loga b - 2 loga c
Використаємо декілька властивостей логарифмів, зокрема:
1. loga (mn) = loga m + loga n
2. loga (m/n) = loga m - loga n
3. loga (m^k) = k loga m
Застосуємо ці властивості до заданого рівняння:
loga x = loga 3^2 + loga (b^(1/3)) - loga c^2
loga x = loga 9 + loga (b^(1/3)) - loga (c^2)
Тепер можемо скористатися властивістю:
loga m + loga n = loga (mn)
loga x = loga (9 * b^(1/3)) - loga (c^2)
loga x = loga [(9 * b^(1/3)) / (c^2)]
Тепер ми отримали рівняння без логарифмів, але з виразом під основою логарифма a. Якщо ми припустимо, що обидві сторони рівняння є позитивними числами, ми можемо перевести його в еквівалентну форму:
x = (9 * b^(1/3)) / (c^2)
Отже, розв'язок заданого рівняння полягає у значенні x, яке відповідає виразу (9 * b^(1/3)) / (c^2).
loga x = 2 loga 3 + 1/3 loga b - 2 loga c
Використаємо декілька властивостей логарифмів, зокрема:
1. loga (mn) = loga m + loga n
2. loga (m/n) = loga m - loga n
3. loga (m^k) = k loga m
Застосуємо ці властивості до заданого рівняння:
loga x = loga 3^2 + loga (b^(1/3)) - loga c^2
loga x = loga 9 + loga (b^(1/3)) - loga (c^2)
Тепер можемо скористатися властивістю:
loga m + loga n = loga (mn)
loga x = loga (9 * b^(1/3)) - loga (c^2)
loga x = loga [(9 * b^(1/3)) / (c^2)]
Тепер ми отримали рівняння без логарифмів, але з виразом під основою логарифма a. Якщо ми припустимо, що обидві сторони рівняння є позитивними числами, ми можемо перевести його в еквівалентну форму:
x = (9 * b^(1/3)) / (c^2)
Отже, розв'язок заданого рівняння полягає у значенні x, яке відповідає виразу (9 * b^(1/3)) / (c^2).
Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?
вопросы?