Вопрос по литературе
Анонимный
1 год назад

Срочно НАДА На прикладах 2-3 висловлювань Гобсека (наведіть цитати з тексту повісті) розкажіть, в чому вбачає сенс життя головний герой. за повістю Оноре де Бальзака «Гобсек»​

Ответы 1

Прочитавши декілька висловлювань Гобсека, можна зрозуміти, що для нього сенс життя полягає не тільки в грошах, але і в контролі над ними та владі:

1. "Я знаю, що таке гроші! Я знаю, як їх потрібно заробляти, як треба захищати їх і як їх потрібно витрачати" - ця цитата показує, що для Гобсека гроші - це не просто речовина, але своєрідна влада, яку він має над ними.

2. "Гроші - це все, що залишилося для мене в цьому світі" - ця цитата показує, що для Гобсека гроші - це єдина річ, яка залишилася в його житті, і він віддає їм перевагу над будь-чим іншим.

3. "Гроші - це зброя, але як і з будь-якою зброєю, потрібно вміти користуватися нею" - ця цитата показує, що для Гобсека гроші - це не тільки речовина, але і знаряддя влади, яке потребує вміння користуватися ним правильно.

Отже, можна зрозуміти, що для Гобсека сенс життя полягає не тільки в грошах, але і в контролі над ними та владі. Він вважає, що гроші - це своєрідна зброя, яку потрібно вміти користуватися правильно, щоб досягти успіху.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?