Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Порівняйте зовнішню політику гетьманів І.Виговського, Ю.Хмельницького, П.Тетері та І.Брюховецького. Що спільного і відмінного було в зовнішньополітичному курсі цих гетьманів?

Ответы 1

Ответ:Іван Виговський, Юрій Хмельницький, Павло Тетеря та Іван Брюховецький були гетьманами в різні періоди історії України, а саме під час гетьманату на початку XVII та XVIII століть. Хоча їх зовнішньополітичні курси були різними, можна знайти деякі спільні та відмінні риси.

І. Виговський був гетьманом Запорозької Січі в 1648-1656 роках. Основним досягненням його зовнішньої політики було підписання Жовтоводського договору з Реччю Посполитою в 1654 році. Цей договір визнавав Україну автономною державою під захистом Польсько-Литовської корони. Виговський намагався зберегти незалежність Запорозької Січі та досягти компромісу з польськими владами.

Ю. Хмельницький, гетьман Запорозької Січі в 1648-1654 роках, відомий як лідер Козацької Республіки. Основною подією його зовнішньополітичного курсу була Хмельницька Українська Рада в Білій Церкві в 1651 році. На цьому з'їзді визначалася політика козацької України та планувалися подальші дії щодо боротьби з Польщею та підписання союзу з Московським царством.

П. Тетеря, гетьман у 1663-1665 роках, проводив політику ближчої співпраці з Російським царством. Він намагався використовувати Москву як союзника проти загрози з боку Речі Посполитої. Тетеря також організував

Объяснение:

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?