Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

хелпаните по истории2.0

Ответы 1

вандали - люди, які займаються безглуздим знищенням або оскверненням історичних цінностей, пам'ятників мистецтва і культури.

імператор - титул самодержавного правителя у ряді мов світу, особливо європейських.

пантеон - група богів, що належать до однієї релігії чи міфології. АБО храм, присвячений всім або багатьом богам у стародавніх греків і римлян. (є багато значень цього слова, не знаю яке саме потрібно)

тріумвірат - колегія з трьох осіб (тріумвірів), що призначалися або обиралися із спеціальною метою.

колізей - грандіозний амфітеатр в Римі, одне з найзнаменитіших споруд античності.

гладіатори - гладіатором називали бійця, який бився з іншим гладіатором або з дикими тваринами для забави публіки на спеціальних аренах – амфітеатрах.

пітекантроп - викопний підвид людей, який колись розглядали як проміжну ланку еволюції між австралопітеками і неандертальцями.

неолітична революція - історичний період переходу в епоху неоліту від привласнювального до відтворювального типу господарства, виникнення тваринництва, землеробства.

привласнююче господарство - форма господарської діяльності первісних людей, що складалася зі збиральництва, полювання, рибальства.

відтворююче господарство - спосіб життя, який ґрунтується на землеробстві та скотарстві.

матріархат - суспільний устрій, де домінують жінки в сім'ї, суспільстві, державі.

патріархат - інституціоналізована соціальна система, побудована на домінуванні чоловіків у сім'ї, суспільстві та державі.

ієрогліфи - фігурні знаки давньоєгипетського письма.

спартанці - громадяни старогрецької держави Спарти, жителі якої з дитинства привчалися до суворого способу життя, відзначалися загартованістю й витривалістю.
Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?