Вопрос по биологии
Анонимный
1 год назад

реферат на тему : мова тварин . Кумунікація 15-17 речень . ДАЮ 100 БАЛІВ !!! НА УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ!!!!!!!!!!!!!!!​

Ответы 1

Протягом еволюції людина була близькою до природи і тісно пов'язана з оточуючими тваринами. Вони здавна були його вірними помічниками і друзями, тому людина мимоволі переносив на них свої погляди і звички. Тварини часто народжуються сліпими, завжди-безпорадними, а підростаючи, поводяться, як діти – рухливі, пустотливі, грайливі. Дуже скоро в них починають проявлятися так чіпають людей якості: відданість, прихильність до господаря, щирість почуттів, постійна готовність прийти на допомогу. Природно тому, що людина здавна спілкувався зі своїми тваринами – незалежно від того, птахи це чи звірі – так, як він звик ставитися до дітей: доглядав, пестив, годував, виводив на прогулянку, спілкувався з ними, ділився своїми думками, почуттями.

Мовне спілкування людини з тваринами було важливим фактором в їх одомашнення, воно увійшло в звичку, стало невід'ємним властивістю зв'язку між ними. Всім тваринам в будинку люди давали ім'я, кличку або прізвисько і, коли було потрібно, звали їх, словами висловлюючи свій наказ або прохання. Самі дії людини служать сигналом для тварини. Тварини також взаємодіють між собою, одним з видів їх взаємодії є спілкування. Тут мова йде вже не тільки про домашніх тварин.

Проводиться безліч досліджень з метою виявлення особливостей мови і спілкування тварин. Однак питання про їх комунікативних здібностях на сьогоднішній день залишається відкритим.

В даному рефераті я спробую вивчити деякі особливості мови і спілкування тварин, а також розглянути експериментальні дослідження, які проводяться з метою навчання тварин мови.

Мова і мова тварин.

Важливе значення для тварин має звуковий мову, за допомогою якого вони не тільки висловлюють свій емоційний стан, а й передають один одному досить істотну інформацію про свої наміри, про навколишнє оточення, необхідних колективних діях.

З давніх-давен люди вважали, що у кожного виду тварин є своя мова, властивий і зрозумілий тільки їм самим.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?