Вопрос по биологии
Анонимный
1 год назад

Повідомлення про збереження одного із національного парку України

Ответы 1

Ответ:

Національний природний парк (НПП) – це природоохоронна, рекреаційна, культурно-освітня, науково-дослідна установа загальнодержавного значення, що створюється з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність та забезпечення умов для організованого відпочинку. НПП належить до природно-заповідного фонду України, має свою адміністрацію і є юридичною особою, що утримується за рахунок коштів державного бюджету.

До складу НПП входять ділянки землі та водного простору з усіма природними ресурсами та об’єктами, що надаються йому у постійне користування та землі без вилучення їх у власників та землекористувачів.

Рішення про організацію НПП приймається Указом Президента України. На сьогоднішній день на території Львівської області функціонує 3 НПП – Яворівський національний парк, національний природний парк «Сколівські Бескиди» та національний природний парк «Північне Поділля».                              

Объяснение:

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?