Вопрос по физики
Анонимный
1 год назад

СРОЧНО!!!!! ДАЮ 50 БАЛОВ!!!!! Чи буде плавати тило масою 2 кг и объемом 3дм??

Ответы 2

Ответ:

Так, тіло масою 2 кг і об'ємом 3 дм (або 0,003 м$^3$) повинно плавати в рідині залежно від її щільності.

Якщо щільність рідини менше, ніж щільність тіла, то тіло занурюється у рідину. Якщо щільність рідини більша, ніж щільність тіла, то тіло плаває на поверхні рідини.

Щоб визначити, чи буде тіло плавати в рідині, потрібно порівняти щільність тіла з щільністю рідини. Щільність вимірюється у кілограмах на кубічний метр (кг/м$^3$).

Щільність тіла можна визначити за формулою:

щільність = маса / об'єм

Для тіла масою 2 кг і об'ємом 3 дм (або 0,003 м$^3$):

щільність = 2 кг / 0,003 м$^3$ = 666,67 кг/м$^3$

Щільність рідини можна знайти в літературі або дослідно виміряти. Наприклад, щільність води при температурі 4 °C становить 1000 кг/м$^3$.

Отже, якщо тіло з щільністю 666,67 кг/м$^3$ помістити в воду з щільністю 1000 кг/м$^3$, то тіло буде плавати на поверхні води, оскільки щільність води більша за щільність тіла.

Объяснение:

Ответ:

Задача:

Чи буде плавати тіло масою 2 кг і об'ємом 3 дм³?

Розв'язок:

Щоб визначити, чи буде тіло плавати, треба порівняти його об'єм з об'ємом розчину або рідини, в якій воно знаходиться. Якщо об'єм тіла менший за об'єм розчину або рідини, то тіло буде плавати, оскільки воно займе менше місця, ніж розчин або рідина.

Об'єм тіла: 3 дм³

Так як 1 дм³ = 1 літр, то об'єм тіла дорівнює 3 літрам.

Отже, щоб визначити, чи буде тіло плавати, потрібно знати об'єм розчину або рідини, в якій воно знаходиться. Якщо об'єм розчину або рідини більший за 3 літри, то тіло буде плавати. В іншому випадку, якщо об'єм розчину або рідини менший за 3 літри, тіло буде тонути.

Объяснение:

5 1 оценка
Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?