Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Розповідь про зародження слов‘янства

Ответы 1

Звідки ж походять слов'яни? Сучасні вчені на основі археологічних, лінгвістичних та історичних досліджень стверджують, що слов'яни походять з території сучасної України, Білорусії, Росії та західної Польщі. Відомості про слов'ян у писемних джерелах з'являються в V столітті н.е. За цей час слов'яни зуміли стати однією з наймогутніших народностей Європи.

За легендою, зародження слов'янства пов'язане зі сходженням на вершину гори Трублаїні (на Закарпатті) бога Сварога. Він мав чотирьох синів, які стали прародителями чотирьох головних гілок слов'ян. Ця легенда стала символом єдності та спільності слов'янських народів.

Також є версія про те, що слов'яни походять від скіфів, сарматів та інших племен, які населяли східну Європу в давні часи. Інші дослідники стверджують, що слов'яни були потомками індоєвропейських племен, які мешкали в Європі близько 5 тис. років тому.

Так чи інакше, слов'яни зуміли зберегти свою культуру та мову на протязі тисячоліть, стати великою нацією з багатою історією та культурою, внести значний вклад у світову цивілізацію. Їхній вплив сьогодні відчувається у багатьох сферах - мові, літературі, мистецтві, архітектурі та інших.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?