Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

8. Укажіть напрями діяльності православних братств в другій половині ХУІ ст. 9. 1)Обмеження впливу церковних ієрархів 2) Розбудова храмів, заснування друкарень і шкіл 3) Оборона українських земель від татарських набігів 4) Органiзацiя взаємодопомоги, шпиталю для хворих 5) Установлення правовідносин із православними країнами 6) Пропаганда iдеï об'єднання православної та католицької церков Продовжіть речення.
срочно дам 50 балов​

Ответы 1

1)Українські православні братства прагнули обмежити вплив церковних ієрархів, які віддавали перевагу польській культурі та були схильні до зміни віросповідання на католицьке.

2)Одним з головних напрямків діяльності братств була розбудова нових храмів та реставрація старих, заснування друкарень для видання книг і підручників, а також створення шкіл для навчання молоді.

3)Братства брали участь у обороні українських земель від татарських набігів, організовуючи збройні загони та забезпечуючи фінансову підтримку військовим формуванням.

4)Організація взаємодопомоги була одним з важливих напрямків діяльності православних братств, які засновували шпиталі для хворих та допомагали утримувати братів-убогих.

5)Братства прагнули встановити правовідносини з православними країнами, такими як Російська імперія та Болгарія, з метою підтримки української культури та релігії.

6)Деякі православні братства пропагували ідею об'єднання православної та католицької церков для зміцнення позицій української нації та її культури.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?