Вопрос по истории
Анонимный
1 год назад

Дайте характеристику монгольського панування на Русі. Коли і як було скинуто монголо-татарське іго?

Срочно

Ответы 1

Можна будь ласка як лудший ответ корону

Ответ:

Монгольське панування на Русі (відоме як Монголо-татарське іго) тривало з кінця XIII до середини XV століття і супроводжувалося масштабними політичними, соціальними і культурними змінами на території Росії.

Після завойовання Києва в 1240 році, монголо-татарська орда підпорядкувала собі ряд князівств на Русі, встановивши в них свої владні структури. За часів монгольського панування на Русі, змінилися відносини між князями та їхніми народами. Князі втратили значну частину своєї влади і стали виконавчими органами монгольського правління. Часто знатні родини приєднувалися до слуг монгольської влади, що приводило до соціального розколу в руському суспільстві.

У культурному аспекті, монгольське панування на Русі привело до змішування та співпереживання різних національних культур. Наприклад, деякі монгольські традиції і звичаї стали частинами руської культури.

Скидання монголо-татарського іго відбулося в кінці XV століття за участю різних руських князівств. Найвідомішими подіями цього періоду є повстання на чолі з Дмитром Донським в 1380 році та повстання на чолі з Іваном III в 1480 році. Після останнього повстання, монгольська орда втратила свою владу над Росією, а російські князі стали незалежними від монгольської влади.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?