Вопрос по українськой літературе
Анонимный
1 год назад

ПОМОГИТЕ ПОМОГИТЕ ПОМОГИТЕ!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОМОГИТЕ ПРОШУ ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дайте відповіді на питання- твір('Дивак'-Григір Тютюнник)


Хто з персонажів твору сподобався вам найбільше?

Чому?


Як ставиться автор твору до Олеся? Доведіть свою думку.


У чому полягає дивацтво хлопчика?


Як ви уявляєте Олеся? (опишіть словами або намалюйте

малюнок)


Яка пора року подобається Олесеві найбільше? Чому?

Ответы 1

Відповідь:

Хто з персонажів твору сподобався вам найбільше? Чому? У цьому творі персонажів не так багато, тому зупинимося на варіанті, що мені сподобався найбільше головний герой - Олесь. На мій погляд, це дуже цікавий хлопчик, мрійливий, щирий, добрий. Він тонко відчуває природу, її красу.

Як ставиться автор твору до Олеся? Доведіть свою думку. Автор твору до свого героя ставиться дуже тепло, щиро. Описуючи хлопчика, він вживає багато пестливих слів: чобітки, звірятко, пальтечко. Відчувається, що письменник хоче передати дитячу безпосередність, беззахисність, цікавість Олеся.

У чому полягає дивацтво хлопчика? Про те, що хлопчик дивак, можна говорити лише умовно. Олесь просто не такий як усі: він тихий, смирний, мрійливий, не ганяє з усіма дітьми, не робить шкоду, шкодує усе живе: стару сосну у  бору, дятла-трудівника, пліточку у річечці, молодий лід, коней. Інші на це й уваги не звертають, а допитливий хлопчик все бачить, все відчуває, все пропускає через своє серденько.

Як ви уявляєте Олеся? (опишіть словами або намалюйте малюнок). Олесь - ще зовсім маленький хлопчик. Автор каже, що він "головою ледь до клямки дістає". У нього великі чорні очі "глибокі, як вода в затінку, дивляться широко, немов одразу хочуть збагнути увесь світ". Хлопчик худенький і слабосилий, "сам тонкий; важко нахилятись: дух спирає, під очима набряка", тому думаю, що він бліденький. На хлопчикові куценьке пальтечко з великими кишенями, у які він ховай свій "скарб": "духмяні верчики хмелю, сухе листя різного карбування, плетене з прядива та волов’ячої шерсті ремезяче гніздо". Руки у худенькі, з довгими пальчиками, обвітрені, тому що він частенько любить голими руками сніг збивати з коликів плоту або малюнки на снігу малювати.  

Яка пора року подобається Олесеві найбільше? Чому? На мій погляд, Олесь найбільше любить зиму. "Йому подобається робити перші протопти в заметах, знімати снігові очіпки з кілків у тинах... Іще любить Олесь малювати на снігу всяку всячину". А взимку там добре заховатися у хаті на теплій печі і слухати холодними вечорами  мамину казку.

Пояснення:

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?