Вопрос по праву
Анонимный
1 год назад

Робітниці Авраменко була надана відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. На її місце прийняли Кириченко. Через два роки Авраменко вийшла на роботу. Кириченко підлягала звільненню, але вона подала довідку медичного закладу, в який зазначено, що Кириченко є вагітною.
Чи має право власник або уповноважений ним орган звільнити Кириченко з роботи? До відповіді по суті питання дайте відповіді на такі питання:
1. Який трудовий договір був укладений з Кириченко?
2. На який термін з Кириченко був укладений трудовий договір: на визначений або невизначений?
3. Які працівники вважаються тимчасовими?

Ответы 1

Відповідь:

1) Згідно з умовами, які були описані, можна припустити, що з Кириченко був укладений трудовий договір на певний строк, а не на невизначений термін.

2) Власник або уповноважений ним орган має право звільнити Кириченко, якщо термін її трудового договору закінчився, або в інших випадках, передбачених законом про працю, таких як порушення дисципліни, погана робота, скорочення чисельності працівників тощо.

3) Згідно з Кодексом законів про працю України, тимчасовими працівниками вважаються особи, які працюють на строк до двох місяців, а також особи, що заміщають відсутнього працівника. У даному випадку, якщо трудовий договір з Кириченко був укладений на строк менше двох місяців, то вона може вважатися тимчасовою працівницею. Однак, якщо договір був укладений на більш тривалий строк, то Кириченко вже не може вважатися тимчасовою працівницею.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?