Вопрос по физики
Анонимный
1 год назад

Допоможіть з фізекою будласка! Мені лінь писати но дам 30 балів (Это не практичка не тест и не контрольная работа!!!)

2. Чому в разі охолодження газів їхня провідність падає?
3. Чим йонізація газів відрізняється від електролітичної дисоціації?
4. Що спільного і в чому різниця між електричним струмом у газах,
рідинах і металах?

Ответы 1

Відповідь:

2. Зі зменшенням температури газу, швидкість руху молекул падає, тому газ зменшується в об'ємі, а це спричиняє наступне: по-перше, молекули опиняються настільки близько, що їм не вистачає простору для ударної йонізації (утворення вільних частинок), по-друге, навіть за високої напруги електричного поля, простору для розгону може не вистачити, тому ударна йонізація почнеться лише за потужнішого поля. У результаті зменшується кількість заряджених частинок, тому, згідно з умовою існування струму, це призводить до зменшення провідності.

3. Електрична дисоціація відбувається у результаті ослаблення зв'язків між молекулами певної речовини під час проникнення у них молекул води. Йонізація відбувається завдяки або зовнішнього йонізатора, або ударної йонізації. Під час дисоціації утворюються лише позитивні і негативні йони, а під час йонізації - позитивні та негативні йони й електрони.

4. Електричний струм у металах зумовлений напрямленим рухом електронів, які хаотично рухаються поміж позитивних молекул ґратки. У металі завжди є вільні заряджені частинки, тому достатньо лише створити електричне поле для виникнення струму. У рідинах може й не бути вільних заряджених частинок. Для цього, наприклад, у воду додають сіль. У результаті утворюється розчин електроліту. Через електричну дисоціацію у цьому розчині утворюються вільні заряджені частинки. Також в розчин електролізу необхідно опустити електроди, на які подати напругу. Ці умови спричинять виникнення електричного струму. У газах за звичайних умов немає вільних заряджених частинок, тому спочатку необхідно йонізувати газ (утворити вільні заряджені частинки). Після утворення електричного поля, у газі з'явиться електричний струм.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?