Вопрос по географии
Анонимный
1 год назад

Чим обумовлені розбіжності природи Тихого і Індійського океану?​

Ответы 1

Ответ:

Розбіжності природи Тихого та Індійського океанів обумовлені декількома факторами:

  1. Геологічна історія: Індійський океан утворився внаслідок розлому континентів близько 140 мільйонів років тому, коли індійський півострів почав рухатися на південний захід від Африки. Тому береги Індійського океану, включаючи Індію, Аравію та Африку, мають багату геологічну історію з численними горами, платформами, мілинами та іншими геологічними утвореннями. Тихий океан утворився більш ніж 200 мільйонів років тому, і його береги в основному складаються з країн Азії та Північної Америки.
  2. Глибина: Тихий океан є найбільшим і найглибшим океаном на планеті, а Індійський океан має меншу площу і середню глибину менше, ніж у Тихого океану.
  3. Кліматичні умови: Тихий океан має сильні мусонні вітри, які принесли велику кількість вологи та забезпечили затоки з густими лісами та рослинністю. Це призвело до формування багатих екосистем у прибережних водах, включаючи коралові рифи, атоли та мангрові ліси. Індійський океан має менші сильність вітрів, тому він має меншу кількість прибережних екосистем.

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?