Вопрос по українськой літературе
Анонимный
1 год назад

запишіть короткі характеристики героїв повісті Вітька+Галя

Ответы 1

Объяснение:

Вітька Горобець (14 років) - головний герой твору, прототипом якого став сам автор.

« Вітька — високий, худий, з рідким білявим чубчиком — не міг і хвилини спокійно всидіти на місці. Запальний і рвучкий… »

« Він вродився балакучий, як сорока, може годинами безугавно тріскотіти. »

« Вітька все кружляє й кружляє між вербами. На ньому нові (сині в смужечку) штани й жовті рипучі черевики. Рукава білої сорочки по-парубочому закачані по лікті. На голові — бокс (таки домучив клятий Левонтій!), білявий чубчик непокірно стовбурчиться. »

« Хлопцеві так хочеться утнути щось героїчне, щось таке лицарське. Безперечно, на очах у дівчини. Щоб побачила, який він сміливий та відважний.

Федько Котигорошко (12 років) - друг Вітька Горобця, який допомагає йому завоювати прихильність коханої дівчини

« Маленький, товстий і флегматичний Федько мусив бігати за ним підтюпцем. Цей дванадцятилітній опецьок (якого за смаглявість по-вуличному називали Жучком), здавалося, не ходив, а котився на своїх коротеньких ногах. По-третє, старша Федькова сестра працювала бібліотекаркою в сільському клубі, і Федько змалку мав доступ до тих книжок, яких дітям суворі педагоги не рекомендували давати. Федько вибирав книги на свій смак і ковтав їх десятками. Міг терпляче лежати на одному боці цілий день і ще терплячіше читати семисотсторінковий роман, від обсягу якого у Вітьки йшов мороз по спині. І хоч часто Федько не розумів прочитаного, але це не відбивало в нього охоти до читання. Особливо багато читав Котигорошко про кохання і вважав себе в цім ділі знавцем-теоретиком. »

« Федько знову був Федьком: флегматичним, спокійним, добродушним і вайлуватим. »

« Що в мене на думці, те в тебе на язиці. Чистісінький тобі Вольф Мессінг! »

— Вітька Горобець

Галя Козачок - дівчинка, в яку закоханий головний герой.

« Яка ж вона гарна!.. Куди він раніше дивився, куди?.. О сліпець!.. О великий сліпець!.. І добре, що хоч вчасно прозрів!

Петро Білий -антагоніст головного героя.

« Боягуз він нікчемний, а не Петро! Хвастун заячий! Та зроду-віку не повірю, щоб Галя його покохала!

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?