Вопрос по українськой мове
Анонимный
2 года назад

Знайдіть і прокоментуйте допущені логічні помилки. Відредагуйте речення, усуваючи двозначність.
Срочно, нужно!

1. Денні поклав руку йому на спину і крізь тонку футболку відчув, яка вона м'яка і тепла. 2. Він волів би застосувати тут свій аркан, але листя, що оточувало звіра, заважало йому пустити його в хід. 3. Коли вони наблизилися, Герсен вдав, що не помітив їх появи, але всі його органи почуттів напружилися до такої міри, що жоден їх рух не міг залишитися непоміченим. 4. Перша машина встала біля узбіччя. Роджер зупинився впритул до неї. 5. Дженіфер пройшла в скромно обставлену кімнату. Конні, обкладена подушками, сиділа у великому кріслі. Вона була шокована її молодістю.

Ответы 1

Відповідь:

1. Денні поклав руку йому на спину і крізь тонку футболку відчув, яка вона м'яка і тепла.  - не зрозуміло, про спину чи футболку йдеться.

Можна так: Денні поклав руку йому на спину і відчув її тепло і м'якість крізь тонку футболку.

2. Він волів би застосувати тут свій аркан, але листя, що оточувало звіра, заважало йому пустити його в хід.  - не зрозуміло, про що йдеться: про звіра чи людину в першому випадку, про аркан чи лися - вдругому.

Можна так: Він волів би застосувати тут свій аркан, але пустити його в хід заважало листя, що оточувало звіра.

3. Коли вони наблизилися, Герсен вдав, що не помітив їх появи, але всі його органи почуттів напружилися до такої міри, що жоден їх рух не міг залишитися непоміченим.  - не зрозуміло, про що йдеться: про прибульців чи органи чуттів; лексична помилка: невиправдане вживання паронімів почуттів-чуттів.

Можна так: Коли вони наблизилися, Герсен вдав, що не помітив цього, але всі його органи чуттів напружилися до такої міри, що жоден  рух прибульців не міг залишитися непоміченим.

4. Перша машина встала біля узбіччя. Роджер зупинився впритул до неї. - виходить,що Роджер рухався пішки; лексична помилка: машина не може встати, вона може стати чи загальмувати.

Можна так: Перша машина зупинилася біля узбіччя. Роджер пригальмував упритул до неї.

5. Дженіфер пройшла в скромно обставлену кімнату. Конні, обкладена подушками, сиділа у великому кріслі. Вона була шокована її молодістю.  - не зрозуміло, про кого йдеться: про Дженіфер чи Конні.

Можна так: Дженіфер пройшла в скромно обставлену кімнату. Її шокувала молодість Конні, яка сиділа у великому кріслі, обкладена подушками.

Пояснення:

Премиум статус
Получайте самые быстрые
ответы на свои вопросы
У вас остались
вопросы?